Toinen korona-ajan Taidesuunnistus keräsi noin 16 000 kohdekäyntiä

Jo toisena vuonna peräkkäin Pirkanmaan Taidesuunnistus -tapahtuma siirrettiin huhtikuulta elokuulle koronapandemia tilanteen takia. Koronapandemian aiheuttamat aikataulunmuutokset ja paineet aiheuttivat joitakin viimehetken peruutuksia kohdevalikossa, mutta suurin osa jo kevääksi mukaan ilmoittautuneista kohteista pysyi mukana. Lopulta tapahtumassa oli mukana 129 kohdetta eripuolilla Pirkanmaata. Elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetty tapahtuma keräsi yhteensä noin 16 000 kohdekäyntiä, mikä on noin 3000 enemmän kuin vuonna 2020 ja lähentelee joidenkin korona-aikaa edeltävien vuosien lukuja vaikka huippulukemiin ei päästykään. Keskimäärin jokainen kohde keräsi siis 124 kävijää. Kävijämäärät vaihtelivat paljon muun muassa sijainnista, paikkakunnasta ja kohteen omasta aktiivisuudesta riippuen. Erityisesti niin sanotuissa maakuntakohteissa kävijämäärät nousivat vuonna 2021.

Koronapandemiasta huolimatta ihmisiä oli paikoin liikkeellä hyvinkin paljon ja myös kohteet olivat iloisia kun pääsivät avaamaan työtilansa yleisölle. Suuri kiitos tapahtuman onnistumisesta kuuluu mukana olleille kohteille, jotka noudattivat annettuja ohjeita terveysturvallisuuden suhteen. Käytännön järjestelyt sujuivat siis hyvin eikä tapahtumassa tiettävästi ollut yhtäkään korona-altistumista.

Kävijätutkimuksessa vastaajat antoivat tapahtumalle arvosanaksi 4,63 (asteikolla 1-5). Vastauksissa toivottiin muun muassa enemmän kuvia sekä katalogiin että sosiaaliseen mediaan. Vaikka moni kehui elokuuta sopivasi suunnistusajankohdaksi, sekä kävijöiltä että kohteilta saatu palaute osoitti, että enemmistö toivoo tapahtuman palaavaan omalle paikalleen huhtikuun loppuun. Yksi palaute nousi kuitenkin esiin useammin kuin muut. Aakkosjärjestyksen sijaan kohteiden toivottiin olevan listattuna sijainnin ja paikkakunnan mukaan ja tähän haasteeseen Taidesuunnistuksen hallitus on jo päättänyt tarttua jo vuonna 2022.

Jätä kommentti