Lähitaide tutuksi!

Lähiruoka on ollut jo pitkään kasvava trendi ravintola- ja elintarvikealoilla. Paikallisia yrittäjiä tukemalla halutaan vaikuttaa positiivisesti lähialueen talouteen ja suojellaan oman kotiseudun ruokaperinteitä.Tällainen lähialuelähtöinen ajattelutapa kannattaa ehdottomasti myös taidemaailmassa. Tukemalla kotiseutunsa taiteilijoita, muotoilijoita ja käsityöalanammattilaisia, jokaisella meistä on mahdollisuus olla mukana turvaamassa lähialueen työpaikkoja ja parantamassa samalla pienyrittäjien kilpailukykyä.

Lähitaiteen tukemisen hyödyt ovat kuitenkin paljon muutakin kuin taloudellisia. Jokaisen työn ja teoksen takaa löytyy aina ainutlaatuinen tarina. Tapaamalla tekijöitä, töiden alkuperät tulevat helpommin tutuiksi ja niiden sisältämät tarinat siirtyvät teosten mukana tekijältä uudelle omistajalle. Samalla alueellinen kulttuuriperintö elää ja vahvistuu.
Näiden ajatusten pohjalta vuoden 2018 Taidesuunnistuksen teemaksi valittiin Lähitaide ja viime vuonna uudistettu logo sai Pirkanmaan kunniaksi punakeltaisen värityksen. Tänäkin keväänä Taidesuunnistus-tapahtuma avaa ovet pirkanmaalaisten taiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöalan ammattilaisten työtiloihin ja ateljeihin. Lähde siis rohkeasti suunnistamaan ja tutustu lähialueen tekijöihin sekä heidän tarinoihinsa.

Jätä kommentti