Pirkanmaan Taidesuunnistus -tapahtuma järjestetään poikkeuksellisesti elokuun lopussa

LEHDISTÖTIEDOTE 20.8.2020, JULKAISUVAPAA

Vuoden 2020 Pirkanmaan Taidesuunnistus järjestetään 29.- 30. elokuuta. Normaalisti huhtikuun lopussa järjestettyä tapahtumaa lykättiin kevään koronapandemian takia neljällä kuukaudella. Kuluneet neljä kuukautta ovat osoittaneet, että Taidesuunnistuksen kaltaiselle tapahtumalle, jossa tekijät ja yleisöt kohtaavat toisensa, on edelleen kysyntää. Yleisön ja tekijöiden välistä vuorovaikutusta ja suoraa kontaktia on vaikeaa korvata esimerkiksi verkossa. Tapahtuman tärkeydestä kertoo myös se, miten positiivisesti taiteilijat ovat suhtautuneet aikataulumuutoksiin ja kuinka innolla he ovat avaamassa työhuoneidensa oviaan nyt kävijöille. Myös kävijät ovat kyselleet tapahtuman perään ja on ollut hienoa huomata, miten antoisa viikonloppu Taidesuunnistus monelle on vuosien saatossa ollut. Siksi meille järjestäjillekin on tärkeää, ettei Taidesuunnistukseen tullut välivuotta. Olemme pyrkineet siihen, että järjestyksessään jo kuudestoista Pirkanmaan Taidesuunnistus tarjoaa turvallisesti onnistuneita kokemuksia kaikille pirkanmaalaisille taiteenystäville.

Mukana on tänä vuonna noin 130 taidekohdetta eripuolilla Pirkanmaata. Kaikki kohteet löytyvät muun muassa katalogistamme sekä kunnittain verkkosivultamme: www.taidesuunnistus.net

Tapahtuman aikana yleisöllä on mahdollisuus vierailla pirkanmaalaisten taiteilijoiden, kädentaitajien ja muotoilijoiden työtiloissa sekä ateljeissa, gallerioissa ja näyttelypaikoissa maksutta molempina tapahtumapäivinä kello 11–17. Tarjolla on muun muassa kuvataidetta, grafiikkaa, veistoksia, valokuvataidetta sekä keramiikka-, koru- ja lasitaidetta. Tapahtuma onkin nykyisellään yksi taidealan vetovoimaisimmista tapahtumista koko Pirkanmaan alueella ja se luo vuosittain ainutlaatuisia vuorovaikutussuhteita taiteilijoiden ja yleisön välille.

Taidesuunnistus ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka jäsenyhdistyksiä ovat Tampereen Taiteilijaseura ry, Modus ry, Valokuvakeskus Nykyaika ry, Rajataide ry ja Taito Pirkanmaa ry.

Jätä kommentti